Monday, December 17, 2012

Ensimmäinen Suomenkielinen Blogikirjoitukseni

Kauan sitten kaukaisessa galaksissa...


... Actually it was just the other day.... and only in the kitchen that I wrote this. It was written for my Finnish class as a short speech to practice my Finnish. I did have some help with it so I can't take all the credit but I'm just glad I finished it. Excuse any punctuation errors. I try to avoid them but may have made some.

 ~~~

Australia on iso ja kaunis maa. Sydney on isoin kaupunki, mutta se ei ole pääkaupunki. Pääkaupunki on Canberra.

Sydney on noin kaksitoistatuhatta neliökilometriä (12,000 km2) ja koko Australia on noin seitsemänmiljoonaaseitsemänsataatuhatta neliökilometriä (7,700,000 km2). Vertailuna Suomi on noin kolmesataaneljäkymmentätuhatta neliökilometriä (340,000 km2).

Minulle tärkeät asiat Australiassa on kesä, ranta ja metsä. Me kutsutaan sanalla "bush".

Pidän kesästä koska se on kuuma. Aurinko paistaa ja käymme paljon ranalla. Kiekka on pehmeää ja valkoista. Merivesi on niin ihanan virkistävä. Me pelaamme krikettiä ja uimme paljon. Kirjoitin runon Australian kesästä:

They dance across the burning sand,
and cool their feet in the wide ocean.
Sandcastles, cricket and volleyball;
These are the children of summer.

Meidän metsöt on lehtimetsiä. Siella on paljon eucalyptus puita ja ne ovat aina vihreitä. Meillä elää paljon eläimiä metsissä kuten koalia, kangarooita, wombateja, possumeja, ja joitain lintuja, jotka elävät vain Australiassa. Meillä on myös krokotiileja, haita, käärmeitä ja hämähäkkejä. Sydneyssä meidän täytyy olla varoa käärmeitä ja hämähäkkejä, koska osa niistä on myrkyllisiä. Lisäksi meidän täytyy varoa että metäpaloja ei sytyyisi, koska ne on niin vaikea saada sammumaan. Elaimet, ihmiset ja luonto ovat metsäpalon syttyessä suuressa vaarassa.~~~ Random Logic ~~~


No comments:

Post a Comment